Skip to main content
Vesti

Ljubičice, MAiKA i Nataleé nominovani za HEMI muzičke nagrade 2023!

Piše: 14.02.2023februar 21st, 2023Nema komentara

Objavljeno je 27 nominovanih izvođača za HEMI muzičke nagrade (HMA), program za talentovane muzičare i razvijanje njihove internacionalne karijere.

Izvođači dolaze iz devet zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope, među kojima su Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija, Srbija i Slovenija. 

U početnoj fazi HEMI muzičkih nagrada izvođači dobijaju pristup onlajn sastancima, prezentacijama i vebinarima kako bi unapredili svoje znanje o live muzičkom sektoru i njegovim izazovima, a biće im obezbeđene i akreditacije za vodeće evropske festivale i konferencije, kao i međunarodna medijska pokrivenost. Sve ove aktivnosti doprineće povećanju njihovih kapaciteta za pristupanje novim tržištima.

Devet izvođača, odnosno po jedan iz svake države, proći će u drugu fazu HEMI muzičkih nagrada i dobiti personalizovanu podršku, naprednu obuku i priliku za upoznavanje sa ljudima iz festivalskog, koncertnog i muzičkog sveta. Pobednik treće, finalne faze HMA, biće predstavljen međunarodnoj publici učešćem na velikom evropskom festivalu.

Nominovani izvođači za HEMI muzičke nagrade 2023:

Češka – Badfocus, The Silver Spoons, TooT Ensemble;
Estonija Manna, Minimal Wind, OOPUS;
Grčka MOBVIBE, LIA HIDE, VASSIŁINA;
Mađarska Del.grady, Ficture, Stone Sober;
Severna Makedonija Dina Jashari, Perija, Yon Idy;
Poljska Francis Tuan, Fryderyk HD, Klawo;
Rumunija Catalina Cara, K not K, ROADKILLSODA;
Srbija Ljubičice, MAiKA, Nataleé;
Slovenija Birds of Unknown, Dora Tomori, The Crossroads

HEMI muzičke nagrade organizuje Hub for Exchange of Music Innovation, evropska inicijativa čiji je cilj podrška izvođačima i profesionalcima iz muzičke industrije koji dolaze iz HEMI zemalja. Hub for Exchange of Music Innovation je inicijativa 10 muzičkih organizacija Centralne i Jugoistočne Evrope, osnovana u saradnji sa programom Kreativna Evropa Evropske unije, u trajanju od četiri godine (2020-2024). Ovo partnerstvo uključuje javne i privatne organizacije, udruženja, organizatore festivala i konferencija, kancelarije za izvoz i muzičku poslovnu školu. Vizija HEMI projekta je stvaranje održivog „muzičkog hub-a“ za razvoj inovativnih poslovnih modela, koprodukciju i kopromociju novih događaja/proizvoda, zatim stvaranje inkubatora za muzičke profesionalce, kao i podrška izvođačima da zadovolje trenutne potrebe tržišta.

Više informacija o HEMI projektu: www.hemimusichub.eu