Skip to main content
Vesti

Jubilarni Sea Star donosi panel s fokusom na razvoj turističke ponude van sezone

Piše: 17.05.2023Nema komentara

I peti, jubilarni Sea Star tradicionalno će doneti zanimljiva društveno odgovorna događanja među kojima se posebno ističe panel “Razvoj turističke ponude van sezone” fokusiran na jednu od glavnih misija festivala.

Uz panel svi posetioci u laguni Stella Maris 19. i 20. maja moći će se informisati, ali i aktivno uključiti u kampanje koje za temu imaju očuvanje životne sredine, kao i veliku humanitarnu akciju Stars4Kids.

Sea Star festival u petak 19. maja sa početkom u 18 časova na festivalskom prostoru donosi panel “Razvoj turističke ponude van sezone” na kojem će govoriti gđa Monika Udovičić, direktorica Uprave za organizaciju turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove pri Ministarstvu turizma i sporta, gdin Milovan Popović, direktor Turističke zajednice grada Umaga, gđa Silvija Ilišković Balagović, specijalistica za nekretnine u hotelijerstvu i ugostiteljstvu u kompaniji Hotelis te gdin Dušan Kovačević, osnivač EXIT i Sea Star festivala, dok će moderator biti gdin Siniša Topalović, globalni šef savetodavnog sektora za turizam i partner u kompaniji Horwath HTL. Okupljenima će se uvodno obratiti prvi čovek grada domaćina, gradonačelnik Umaga gdin Vili Bassanese.

Sea Star spada među retke velike muzičke festivale na Mediteranu koji se događaju jako daleko od srca letnje turističke sezone. Jedna od glavnih misija upravo mu je obogaćivanje sadržaja van sezone, što Sea Star čini već peti put, dovodeći u Umag desetine hiljada mladih i radeći na rebrandingu destinacije. Koji su izazovi i prepreke koje takvi projekti susreću, te šta oni znače za lokalnu zajednicu, ali i kompletnu krvnu sliku hrvatskog turizma, jedne od ključnih grana naše ekonomije, reći će ugledni gosti i stručnjaci iz različitih polja.

I ove sezone nastavlja se saradnja Sea Stara s RECAN-om i to kroz nekoliko aktivnosti:

Pixelata

Pixelata je zid od 12 kvadrata s više od 2,000 iskorištenih limenki s kojima se stvara veliki mural, pravo umetničko delo. Pixelata je jedinstveni spoj umetnosti i reciklaže, i predstavlja impozantno delo u čijem stvaranju mogu učestvovati svi posetioci. Fanovi Sea Stara prethodnih su godina sjajno reagovali i kreirali nekoliko murala koji istovremeno oduševljavaju publiku, ali i šire svest o značaju reciklaže.

Ruksaci

Ruksaci su posebna atrakcija na festivalu. Volonteri Recan fondacije patroliraju s reciklažnim ruksacima na leđima, skupljajući limenke. Ruksaci su lako uočljivi, upadljivi i brendirani, tako da svi gosti festivala mogu ubaciti prazne limenke u njih. Limenke će biti reciklirane i za nešto više od mesec dana će se ponovo naći na policama u prodavnicama!

STARS4KIDS

Višegodišnji projekat koji se realizuje na svim događajima iz Exitove festivalske familije. U akciji STAR4KIDS zvezde koje nastupaju na festivalima doniraju svoju ličnu stvar ili predmet (instrument, odeća…) i potpišu ga kako bi se prikupljene stvari mogle naći na internet aukciji. Aukcija će biti održana u bližoj budućnosti i to na globalnom nivou, a sav prikupljeni novac će biti namenjen za lečenje bolesne dece.